Teletransporti

Posted on Qershor 25, 2007 nga

14TeletransportTeletransporti se shpejti mund te mos jete vetem nje fantazi. Ne nje artikull te publikuar nga “Nature Physics” disa kerkues te universitetit te Vjenes kane pershkruar se si kane arritur te teletransportojne disa fotone (thermije qe shfaq ne te njetjen kohe karakteristikat e materies dhe energjise), ne nje distance prej 142 km, dhjete here me shume se distancat e pershkruara me perpara. Edhe pse sasia e teletransportuar ishte shume e vogel ( nje numer i kufizuar thermijash), eksperimenti i hap rrugen studimeve te tjera, qe mund te bejne te mundur ne te ardhmen transportin e menjehershem te sasive me te medha te materies.

Sipas: Ansa.it

Advertisements