Veshje te padukshme!

Posted on Janar 17, 2008 nga

4
Po te mos e shihja ne video nuk do ta besoja as vete. Me sa duket kerkuesit japoneze (e kush tjeter?!), kane vendosur te kalojne edhe imagjinaten e J.K.Rowling  dhe aftesite e Heri Poterit te saj, me kete zbulim mbreselenes. Veshja e re e zbuluar prej tyre eshte ne gjendje qe te mos reflektoje pjesen me te madhe te drites, duke bere qe vetem nje pjese e vogel drite te arrije ne syrin tone, dhe ta beje personin qe e vesh pelhuren e sapozbuluar praktikisht te padukshem. Veshja nuk eshte akoma e perfunduar dhe, sic shihet edhe  ne video, formon hije nga te cilat mund te zbulohet personi qe e vesh.
Megjithate kerkimet vazhdojne, dhe disa shkencetare britanike dhe amerikane kane ndermend ta cojne dhe me tej kete projekt, duke formuar nja material te perbere nga nje tip i vecante atomesh qe nuk do te reflektoje driten dhe nuk do te formoje hije. Ju linkoj sitin kryesor te kerkimit anglo-amerikan (natyrisht ne anglisht), ku shpjegohet ne nivelin atomik ndertimi i kesaj veshje, tentativat per ta realizuar dhe premisat per te ardhmen.
Kushedi, ndoshta ne te ardhmen te gjithe do te mund te kemi nje makine si James Bond!

Advertisements
Të etiketuara: ,
Posted in: atom, elektron, thermije