Nje Arke per farat.

Posted on Mars 4, 2008 nga

1arka-e-noes-per-farat.jpg

Me qindra miliona farera, te te gjitha specieve qe mund te gjenden mbi toke, do te ruhen ne “Arken e Noes per farat” e cila eshte inauguruar para disa ditesh ne zone artike te Norvegjise. Pas vitesh studimesh, pergatitjesh, kontratash dhe diskutimesh, Arka lind si nje projekt i financuar nga qeveria Norvegjeze dhe Global Diversity Fund (Fondi Boteror per shumellojshmerine). E fshehur plotesisht nen nje mal akulli, ne afersi te nje fshati te ishujve Svalbard, Arka eshte studiuar per ti rezistuar cfaredo lloj rreziku natyror ose te shkaktuar nga njeriu. Qellimi i ketij projekti eshte te ofroje mundesine per te riformuar agrikulturen dhe speciet e humbura ne rast te nje katastrofe me permasa boterore, si per shembull renia e nje asteroidi ne toke, nje tjeter ere akullnajash ose nje shkaterrimi ne mase per shkak te armeve berthamore.

Ketu mund te shihni nje galeri fotografish me pamje te Arkes.

Advertisements
Të etiketuara: ,