E ardhmja e rikarikimit të baterive

Posted on Gusht 23, 2008 nga

1Bateria që ngarkohet pa patur nevojë për prizë.

Do jetë e mundur falë një teknike të re që vjen nga Mit dhe e zhvilluar së bashku me Intel

una lampadina viene accesa a distanza senza utilizzare conduttori elettrici
Demostrimi i funksionimit të teknologjisë Wrel:një llampë ndizet larg prej burimit të energjisë dhe pa patur lidhje konrete me fije me të

Imagjinoni të jeni duke ecur në një aeroport ose në zyrë me palmarin tuaj në xhep, e ndërkohë bateria në vënd që të shkarkohet fillon të ngarkohet.
Fantashkencë?

Do të ndërronit ide nëse do të shikonit demostrimin praktik nga Justin Rattner, Chief Technology Officer i Intel, gjatë Intel Developer Forum të San Franciskos. Rattner, gjatë një konference të shumkombëshes, ka ushqyer në distancë një llampë, pa patur nevojë për kordone priza dhe spina, duke shfrytëzuar një princip të njohur të fizikës që e ndeshim tek transformatorët, por që është trajtuar më tej nga shkencëtarët e  MIT dhe që e kanë quajtur WREL (Wireless Resonant Energy Link).

corriere della sera

Advertisements