Projekti Natal: e ardhmja e videolojrave

Posted on 8 Qershor, 2009 nga

6Microsofti kesaj rradhe duket se ka vendosur ti ndryshoje rregullat ne menyre madheshtore. Pas Wii dhe Wii-mote (doreza e kompiuterit te lojrave te krijuar nga Nintendo) te cilet revolucionalizuan menyren per te luajtur dhe ndervepruar me kompiuterin, tanime eshte Microsofti me Xbox-in e tij qe vendos te drejtoje garen. Projekti Natal eshte me te vertete dicka impresionuese, mbi te gjitha per faktin se hedhja e tij ne treg eshte mjaft e afert. Nje kamera dhe nje mikrofon te integruar ne nje kompiuter lojrash Xbox dhe nje teresi programesh qe trajtojne informacionet e marra. Dallim levizjesh, njohje fytyre, njohje dhe interpretim i komandave zanore, jane disa prej “aftesive” qe do te kete nje kompiuter dhe qe do te mund te lejojne nje menyre krejt te re te konceptimit te lojes ne vetvete. Njeriu nuk do te jete me lojtari, por pjese e vete lojes
Ne qofte se, sic shihet qarte ne video menyra se si do te luajme ne te ardhmen mund te ndryshoje rrenjesisht, perdorimet dhe pershtatjet e ketij sistemi mund te rivolucionalizojne perfundimisht menyren per te ndervepruar me kompiuterin.

Të etiketuara: , , ,
Posted in: teknologji