Browsing All Posts published on »Mars, 2011«

Fundi i dashurisë, shkakton vërtet dhimbje

31 Mars, 2011 nga

3

Vuajtjet nga humbja e një dashurie shkaktojnë dhimbje. Deri këtu, sidomos për të dashuruarit që e kanë provuar se çdo të thotë që të braktisesh nga partneri ose partnerja, s’ka asgjë të re, por tashmë ky fakt është provuar edhe shkencërisht. Sipas një studimi të publikuar në Proceedings of the National Academy of Sciences, dhimbja […]

Eksperimenti Icarus

30 Mars, 2011 nga

0

U inaugurua dje (29/03/2011), në Laboratorin e Institutit të Fizikës Bërthamore të Gran Sasso-s, eksperimenti Iacarus (Imaging Cosmic and Rare Underground Signals), i projektuar dhe realizuar nga  Çmimi Nobel për fizikën, Carlo Rubbia. Qëllimi kryesor i Icarus-it është kapja dhe studimi i rrezeve kozmike. Që me aktivizimin e laboratorit për këtë qëllim, aparatet kanë arritur […]