Browsing All Posts filed under »baktere«

Zbulohen baktere te panjohura ne stratosfere

18 Mars, 2009 nga

0

Baktere te panjohura deri me sot nga shkenca jane gjetur rreth 40 km nga planeti Toke. Zbulimin e ka bere nje top aerostatik i Indian Space Research Organization dhe bakteriet jane quajtur Bacillus Isronensis, Bacillus Aryabhata e Janibacter Hoylei. Topi aereostatik me peshe 459 kilograme u leshua nga baza e Hyderabad ne jug te Indise […]

Jeten ne Mars mund ta kemi shpene Ne!

16 Qershor, 2008 nga

2

Pas sukseseve te korrura ne fillim te misionit sonda Feniks qe ka si qellim te studioje mundesine e shfaqjes se jetes ne Mars, eshte duke hasur veshtiresite e para me dheun e planetit te kuq. Megjithate pervec problemeve teknike te Feniksit, studiuesit e Nasas jane duke u shqetesuar per nje problem edhe me kompleks. Si […]

Nje ‘gjeneze’ e dyte ?

11 Shkurt, 2008 nga

0

Zbulimi i mikrogjallesave krejtesisht te ndryshme nga gjithe qeniet e gjalla do te ishte prova se jeta ne Toka ka filluar me shume se nje here. Kerkimi mund te duket i veshtire, larg realitetit dhe ndoshta i pashprese, megjithate neqoftese perfundon me sukses do te jete prova vendimtare per krijimin e rastesishem te jetes ne […]

ADN në laborator

2 Shkurt, 2008 nga

1

“Vënd pune për kërkues të kualifikuar dhe të motivuar,me eksperiencë në mikrobiologji dhe në gjenetikën e baktereve. Dërgoni kurrikulum tek floyd@scripps.edu “. Një lajmërim i tillë nga laboratorët e Romesberg, do të stimulojë kërkuesit e rinj, sepse që para ca ditësh, drejtuesi i saj, kaliforniani Floyd Romesberg, është një Figurë, dhe mund të renditet në […]

DOSSIER: Biologjia sintetike, jeta e krijuar në laborator.

28 Janar, 2008 nga

23

Para pak ditesh publikuam lajmin e krijimit ne laborator te kodit gjenetik te nje qenieje te gjalle, pikerisht te nje bakteri. Per te kuptuar me mire rendesine e kesaj arritjeje, dhe perdorimet qe mund te kete ajo ne te ardhmen, ne artikullin ne vazhdim trajtohet me gjere, sic e le te kuptohet edhe titulli, tema […]

Krijohet ne laborator kodi gjenetik i nje bakteri!

26 Janar, 2008 nga

1

Kerkuesit kane krijuar kodin gjenetik komplet te nje organizmi te gjalle – nje bakter – duke bere keshtu nje tjeter hap te rendesishem perpara per te krijuar jeten artificiale. Me 485 gjene aktive, bakteri Mycoplasma genitalium, ka kodin gjenetik me te shkurter te njohur se cdo organizem tjeter i gjalle. Virus qe kane nje kod […]