Browsing All Posts filed under »Energji alternative«

HOME: Nje takim me planetin tone

6 Qershor, 2009 nga

0

Home eshte filmi i fundit ne rradhen e gjate te filmave-dokumentare mbi Token dhe njerezimin. Nje film qe jo rastesisht fillon me hapat e para te jetes ne toke, per te lene te kuptohet se hapat e fundit (te pakten per njerezit) mund te mos jene shume larg. Nje realizim mjaft interesant qe te ben […]

Nje material i ri fotovoltaik me rreth 100% rendiment!

23 Tetor, 2008 nga

2

Nje grup kerkuesish te Universitetit te Ohaios kane zbuluar rastesisht nje material te ri te afte per te thithur energjine e drites se diellit. E vecanta e tij eshte se ka nje rendiment prej pothuajse 100%. Panelet e zakonshme diellore jane te perbere prej materialesh fluoreshiente. Energjia e drites se diellit eksiton elektronet te cilet […]

E ardhmja e rikarikimit të baterive

23 Gusht, 2008 nga

1

Bateria që ngarkohet pa patur nevojë për prizë. Do jetë e mundur falë një teknike të re që vjen nga Mit dhe e zhvilluar së bashku me Intel Demostrimi i funksionimit të teknologjisë Wrel:një llampë ndizet larg prej burimit të energjisë dhe pa patur lidhje konrete me fije me të Imagjinoni të jeni duke ecur […]

Udhëtim rreth botës…

2 Shkurt, 2008 nga

1

Të përdoren automobilët dhe të mos ndotet ambjenti është një nga bindjet e tij, dhe për këtë bëri dhe këtë udhëtim pionierësh.Është thjesht një mësues zvicerian, Louis Palmer, që arriti këto ditë në Sidney, duke realizuar etapën e parë të udhëtimit rreth botës me një makinë me bateri (të ushqyera nga panelet diellore). Ai është […]

Energjia gjeotermike në përdorimin shtëpijak.

23 Nëntor, 2007 nga

21

Energjia gjeotermike, nga vetë fjala (geo=toka, termike=nxehtësi), i referohet energjisë që ka vetë toka. Kjo energji është e PASTËR (nuk ka lëshime të gazrave ndohtës për ambjentin), dhe bën pjesë në ato kategori të energjive që quhen të RIPËRTËRITËSHME, sepse vjen nga një burim i pafund : bërthama e Tokës. Ideja e një sistemi gjeotermik, […]

Central diellor …ne ORBITE !

31 Tetor, 2007 nga

2

Kemi folur edhe me perpara per energjite alternative dhe per projekte qe mund te perdornin resurse te riperteritshme per te krijuar energji, megjithate ky projekt per nga madhesia dhe nga ambicia e tij ua kalon se largu gjithe te tjereve. Behet fjale per nje central diellor te vendosur ne orbiten gjeostacionare (orbita e ndodhur pingul […]