Browsing All Posts filed under »fenomene te cuditshme«

A kemi shkuar vertet ne Hene?

10 Nëntor, 2010 nga

5

Me 21 korrik te 1969, ne mes te luftes se ftohte, anija hapesinore e misionit Apollo 11 arrin te ulet ne siperfaqen e Henes, duke i lejuar njerezimit per here te pare te shkele ne nje trup qiellor te ndryshem nga Toka dhe duke i lejuar SHBA-se te rimarre supremacine kundrejt Bashkimit Sovjetik ne garen […]

Celular me 1928, nje shpjegim racional

2 Nëntor, 2010 nga

1

Nga siti i LiveScience.com vjen nje shpjegim racional mbi “misterin” e celularit te shfaqur ne filmin e Carli Caplinit, qysh me 1928. Ndryshe nga cmund te mendonin “ekspertet” qe e analizuan videon, asnje mister dhe asnje udhetim ne kohe nuk fshihej pas saj. Aparati qe gruaja ne video mbante ne dore, mundet te kete qene […]

Celular ne vitin 1928 ?!

1 Nëntor, 2010 nga

0

Pamja e marre nga nje skene e nje filmi te Caplinit ka bere te shpertheje debati ne internet mbi nje udhetim te mundshem ne kohe (?!). Ne Top-Channel i dedikohet edhe nje kronike plot 7 minuteshe ketij fenomeni (ketu). Videoja ne Youtube ka deri tani mbi 2 milion shikime. Megjithate mjafton te mos merresh pak […]

Prova qe fantazmat ekzistojne. Vertet?!

29 Mars, 2009 nga

483

Per te gjithe ata qe besojne ose duan te besojne ne fantazmat, ja dhe nje arsye me shume. Nje konkurs i organizuar nga profesori Richard Wiseman i universitetit te Herdfordshajr (University of Hertfordshire) ka zgjedhur fotografine qe paraqet me qarte nje fantazme! Fantazmat kane terhequr gjithnje imagjinaten e njerezve, dhe per kete arsye jane studiuar […]

Google Earth ka zbuluar Atlantiden… ?

27 Shkurt, 2009 nga

6

Ndodhet rreth 5 km nen siperfaqen e detit, ka forma shume precize per te qene nje fenomen natyror, dhe largesia e saj 700 km larg ngushtices se Gjibraltarit perkon plotesisht me Atlantiden e Platonit! Me keto te dhena te gjithe te apasionuarit e mistereve mund ti lejojne vetes disa caste enderrimi… Te gjithe ata qe […]

Nje ‘gjeneze’ e dyte ?

11 Shkurt, 2008 nga

0

Zbulimi i mikrogjallesave krejtesisht te ndryshme nga gjithe qeniet e gjalla do te ishte prova se jeta ne Toka ka filluar me shume se nje here. Kerkimi mund te duket i veshtire, larg realitetit dhe ndoshta i pashprese, megjithate neqoftese perfundon me sukses do te jete prova vendimtare per krijimin e rastesishem te jetes ne […]