Browsing All posts tagged under »incidenti lhc«

Incidenti ne LHC: Raporti i CERN

19 Tetor, 2008 nga

0

Difekti i ndodhur me 19 shtator 2008 ne LHC-ne e Cern-it sic qe parashikuar ka pas qene shkaktuar pikerisht nga nje lidhje e dobet elektrike qe ka sjelle rrjedhje heliumi dhe si pasoje edhe ndalimin e LHC-se. Hetimet e kryera ne CERN si pasoje e rrjedhjes se heliumit ne sektorin 3-4 te tunelit te Perplasesit […]