Browsing All posts tagged under »kancer«

Ndodhën këtë verë: “Armë të rënda” kundër tumoreve

2 Tetor, 2008 nga

0

Nje menyre e re per te luftuar qelizat tumorale eshte zbuluar nga kerkuesit e Laboratorit te goditjeve atomike dhe molekulare te Universitetit te Parisit 11 dhe nga ata te laboratorit te Gjenotoksologjise dhe cikleve qelizore te Institutit Kyri (Institut Curie). Kjo metode konsiston ne futjen ne qeliza te atomeve te rende si platini. Keto te […]

Nanotherrmija ne luften kunder tumoreve

8 Maj, 2008 nga

0

Kimioterapia eshte nje arme efikase ne luften kunder kancerit. Fatkeqesisht, efektet anesore jane teper te renda, gje qe e kufizon zonen e perdorimit te kimioterapive ne trajtimin e luftes kunder tumoreve. Fale zhvillimit te nanoteknologjive dicka mund te ndryshoje ne aplikimin e ketyre terapive te rrezikshme. Nje studim tregon se duke perdorur nanotherrmija te mbuluara […]

Nje formule e re matematike qe simulon zhvillimin e kancerit

28 Nëntor, 2007 nga

0

Nuk eshte hera e pare qe publikojme nje artikull mbi arritjet e shkences ne fushen e mjekesise, megjithate sa here qe lexon te tille artikuj ndjen nje fare kenaqesie per perparimet qe ben cdo dite njerezimi ne luften e tij te perhershme kunder semundjeve. Lajmi i publikuar nga koleget e Blogutmatematik eshte teper shpresedhenes per […]

Shpikja e një inxhinieri mund të zëvendësojë kimioterapinë

10 Nëntor, 2007 nga

0

Historia e një burri, i cili u diagnostikua me kancer dhe duke provuar forma të ndryshme kurimi, arriti në përfundimin se duhet të kishte një mënyrë më të mirë për të trajtuar sëmundjen, sesa kimioterapia. Xhon Kansas jeton me gruan e tij në ishullin Sanibel në Florida. Pesë vjet më parë ai u diagnostikua me […]