Browsing All posts tagged under »kuarke«

Zbulohet nje therrmije e re ne Fermilab

25 Mars, 2009 nga

0

Natyra mundohet te na thote dicka, por nuk arrijme dot te kuptojme se cfare… Teksa LHC pergatitet per raundin e dyte te njohjes se therrmijave (i pari ishte nderprere per shkak te nje difekti teknik), Fermilab vazhdon rrugen e tij ne njohjen e botes se therrmijave. Kerkuesit e laboratorit amerikan te ndodhur prane Cikagos mund […]

Zbulohen yje kuarkesh (?).

22 Janar, 2008 nga

0

Deri me sot yjet e nuetroneve megjithe vecantine e tyre ishin dicka normale per astrofizikanet, por zbulimi qe kane bere kerkuesit e Qendres te Studimeve Hapesinore dhe Rrezatimeve ne Tuluze (CESR Centre d’Etude Spatiale des Rayonnements de Toulouse) eshte dicka akoma me e rralle dhe e pahasur deri me sot. Pershkrimi i struktura se brendshme […]