Browsing All posts tagged under »metan«

Zbulohet metan ne nje ekzoplanet!

14 Shkurt, 2008 nga

4

Disa astronome kane arritur te gjejne per te paren here metan ne atmosferen e nje ekzoplaneti, qe permban pervec metanit edhe avuj uji. Fale teleskopit Hubble astronomet kane mundur te vezhgojne ekzoplanetin gjigand HD 189733b. Ky ekzoplanet ndodhet rreth 63 vite-drite larg Tokes, dhe eshte pak me i madh se Jupiteri. Edhe pse prezenca e […]