Browsing All posts tagged under »NASA«

A kemi shkuar vertet ne Hene?

10 Nëntor, 2010 nga

5

Me 21 korrik te 1969, ne mes te luftes se ftohte, anija hapesinore e misionit Apollo 11 arrin te ulet ne siperfaqen e Henes, duke i lejuar njerezimit per here te pare te shkele ne nje trup qiellor te ndryshem nga Toka dhe duke i lejuar SHBA-se te rimarre supremacine kundrejt Bashkimit Sovjetik ne garen […]

Feniksi mund te jete ulur mbi akull!

4 Qershor, 2008 nga

1

Fati me sa duket ka vendosur ti buzeqeshe kesaj rradhe “krijeses” me te fundit te krijuar nga NASA dhe universiteti i Arizones, per te studiuar siperfaqen e Marsit, dhe mundesine e shfaqjes ndonjehere te jetes mbi kete planet. Edhe pse i derguar qellimisht ne polin e veriut te ketij planeti me shprese e gjetjes se […]

Dergoni emrin tuaj ne Hene!

30 Maj, 2008 nga

45

Nasa ka vendosur te rikthehet ne Hene pas tashme 36 vitesh, misioni i fundit i derguar atje ishte Apollo 17, me 1972. Kesaj rradhe Agjensia Hapesinore Amerikane ka vendosur ti beje gjerat edhe me madheshtore se misionet paraprake. Misioni i quajtur Lunar Reconnaissance Orbiter do te kete si qellim studimin e pjeseve te caktuara te […]

Feniksi “ringjallet” dhe ulet ne Mars!

28 Maj, 2008 nga

1

Eshte ulur ne Mars para 3 ditesh, dhe vetem 2 ore pas uljes se saj qe zgjati 15 minuta sonda Feniks kishte derguar me shume se 40 imazhe ne bazen e Nasas ne toke. Emri i misionit i marre nga zogu mitik i afte te ringjallet nga hiri i tij, simbolizon rilindjen e misionit te […]