Browsing All posts tagged under »yje«

Zbulohen yje kuarkesh (?).

22 Janar, 2008 nga

0

Deri me sot yjet e nuetroneve megjithe vecantine e tyre ishin dicka normale per astrofizikanet, por zbulimi qe kane bere kerkuesit e Qendres te Studimeve Hapesinore dhe Rrezatimeve ne Tuluze (CESR Centre d’Etude Spatiale des Rayonnements de Toulouse) eshte dicka akoma me e rralle dhe e pahasur deri me sot. Pershkrimi i struktura se brendshme […]

Sistemi me i ri ekzoplanetar (ndoshta…)

3 Dhjetor, 2007 nga

3

Credit i Nasas: Nasa/JPL-Caltech/T. Pyle (SSC) Duke perdorur teleskopin Spitzer, nje ekip astronomesh ka zbuluar ndoshta systemin planetar me te ri te njohur ndonjehere. Emri i tij eshte: UX Tau A. I ndodhura ne yjesine e Demit, rreth 450 vite-drite larg nesh, yjet T Tauri jane shume te reja, zakonisht kane nje moshe prej 10 […]