Browsing All posts tagged under »zemer«

Nje zemer e re artificiale kompakte dhe plotesisht e transplantueshme

29 Tetor, 2008 nga

0

Eshte prezantuar nga Alen Karpentier (Alain Carpentier) nje prototip zemre artificiale autonome e cila pritet te implantohet ne nje pacient brenda tre viteve te ardhshme. Karpentier eshte nje nga specialistet me ne ze te kesaj fushe. Themelues dhe drejtues i laboratorit te transplanteve te protezave kardike te Universitetit Paris VI, specialist i transplantit te organeve […]

Rindertohet zemra e nje miu!

16 Janar, 2008 nga

2

Doja ta filloja 2008 me nje lajm qe te ishte mjaft te rendesishem, dhe me sa duket zbulimi i bere nga bio-inxhinieret e universitetit te Minesotas (Mineapolis) i arrin (dhe ndoshta i kalon) synimet e mia. Kerkuesit ne kete rast i kane kaluar se tepermi edhe synimet e tyre, duke rindertuar nga e para nje […]