Browsing All Posts published on »Nëntor, 2008«

Kur ushtaret do te komunikojne nepermjet mendimit!

24 Nëntor, 2008 nga

1

Ushtria amerikane i ka paguar nje shume prej plot 4 milion dollaresh Universitetit te Irvine ne Kaliforni, per te zhvilluar ate qe me sa duket do te jete e ardhmja e komunikimit te forcave te armatosura ne territor armik. Nje sistem i quajtur “telepati sintetike” do te zhvillohet per ti lejuar ushtareve ne front te […]

Bibliotekë gjigande dixhitale e Bashkimit Evropian në internet.

21 Nëntor, 2008 nga

3

Bashkimi Evropian ka hapur një bibliotekë gjigande në internet duke u ofruar njerëzve anembanë botës qasje në miliona libra, filma dhe artikuj të tjerë nga bashkimi prej 27 vendesh. Kjo shikohet se nje përpjekje evropiane për të publikuar trashëgiminë e vet kulturore permes internetit. Biblioteka mund të quhet versioni i shekullit të 21-të i bibliotekës […]

Molekula qe bllokon SARS-in

17 Nëntor, 2008 nga

0

Kerkuesit kane krijuar nje perberes qe parandalon riprodhimin e virusit te SARS-it, perberes qe mund te sjelle nje zbulimin e nje medikamenti qe sheron nga gripi i shpendeve. Edhe pse gripi i shpendeve sot nuk eshte me problemi i dites, kerkuesit vazhdojne te punojne per gjetjen e nje ilaci kunder virusit qe ne vitin 2003 […]

Ne udhetim drejt Marsit, te mbrojtur nga nje “sfere magnetike”

5 Nëntor, 2008 nga

25

Rrezatimi hapesinor dhe errerat diellore jane nder rreziqet me te medha per astronautet qe do te vizitojne ne te ardhmen planetet e sistemit tone. Megjithate simulimet me te fundit kompiuterike mund te kene gjetur nje zgjidhje mjaft “praktike”… Pengesa me e madhe e misioneve ne Mars eshte cilesuar deri me sot rreziku i nenshtrimit te […]